ekoreko

 

ekologiska länkar går i snigelfart - tipsa eller pressa oss gärna info [snabela] ekoreko.se

 

 

Ekostore

Ekelundsgatan 4

Göteborg

Ekologisk mat, ekologisk hudvård, hårvård, rengöringsmedel

 

Sveriges största ekologiska livsmedelsaffär, tror jag. Vilket urval! De har massor med produkter som normalt bara hittas på de stora ekovaruhusen i Tyskland. Rent, nytt och fräscht.

Fullsortiment av ekologiska grönsaker och frukt. Ostdisk med mycket fina ekologiska ostar från hela Europa. Godis och läsk av riktiga råvaror istället för av konstgjorda kemikalier. Som om inte detta var nog - personalen är även hypertrevliga.

Missa inte ditt livs första och bästa mathandlingstillfälle!

 

Fram

Nordenskiöldsg.18

Göteborg

Ekologisk mat,

ekologiska tygbindor, tygblöjor, hudvård, hårvård, rengöringsmedel

 

Vår första ekologiska livsmedelsaffär - inget är som den första kärleken. Känslan är mer som att komma in i en lanthandel, fast mest med mat.

Mycket lösvikt som är ekonomiskt. På Fram hittar man faktiskt varor som är billigare än det konventionella just p.g.a. att det säljs i lösvikt (ex. ekologiska kryddor, örter och teer, baljväxter, bönor, ris och spannmål).

Tygblöjor och tygbindor (vilken räddning att slippa ha svettproducerande plast i trosorna och dålig lukt - och billigt blir det oxå). Olivtvålarna från Marseille är min favorit - ingen mer torr hud.

 

Klättermusen

(Outdoor-affärer)

Ekologiska kläder, outdoor, flourkarbonfria, ekologisk bomull, merinoull

 

Har den bästa jackan jag någonsin haft. Einride, en skaljacka / regnjacka helt i ekologisk bomull och utan flourkarboner i impregneringen. 

Min sambo sparade i ett år för att kunna köpa denna. När det var dags att handla släppte SNF (svenska naturskyddsföreningen) en bomb, deras stora artikel om flourkarbonerna i impregneringar. Samtalet med Klättermusen gav naturligtvis tråkigt besked. Det var flourkarboner i Einride-jackan oxå. Min sambo blev jacklös men blev glatt överraskad när det efter nästan ett år damp ned ett mail från Klättermusen. "Nu har vi bytt impregnering på Einride och även gjort den i ekologisk bomull". Min sambo blev så glad så han köpte en till mig oxå. Einride står emot alla väder och med ulltröja inunder klarar den även vintern. Den är inte billig men du vill inte ha någon annan jacka.   Mycket bra gjort, Klättermusen.

 

Patagonia - webshop

(Outdoor, sportaffärer)

Ekologiska kläder, ekologisk bomull, återvunnen plast, hampa, naturgummi

Säljs på bl.a. Adams Sport i Göteborg men man kan även handla direkt från deras hemsida / webshop. Patagonia har mycket intressant sortiment med sköna bomullskläder, polyesterkläder av återvunnen plast, skor och sandaler. De har valt ekologiska material på mycket. Eco Queen, nr 1, skriver att Patagonia räknar med att alla deras produkter fr.o.m. 2010 skall vara av återvunnet material. Det kräver en eloge. Själv gillar jag inte plastkläder längre då jag funnit ullen. De som inte känner till ullens fantastiska egenskaper utan fortfarande använder fleece kommer verkligen att gilla Patagonia. De har massor med kläder i fleece, tillverkade av gamla plastflaskor. Mmm, vad skönt...